top of page
iStock-623504116.jpg

WAT DOET

POEMA!

POEMA! adviseert Retail en Wholesale organisaties en brengt deze organisaties en hun mensen in beweging vanuit passie, kracht en positiviteit. Ik geloof in de kracht van de organisatie en zijn mensen. Focus op waar je goed in bent en dat uitvergroten, uiteraard vanuit een heldere visie en strategie.

POEMA! verbindt, ondersteunt en levert maatwerk. Dat betekent dat ik altijd de behoefte van de organisatie centraal stel. Geen standaardoplossingen, maar samen kijken naar wat nodig is en op die manier komen tot een passende aanpak. Hierbij baseer ik me met name op kennis en expertise vanuit het vak.

POEMA! biedt de volgende services:

INTERIM
MANAGEMENT

Is binnen de organisatie behoefte aan tijdelijke vervanging, versterking of is er een bijzondere uitdaging? Dan help ik graag op basis van interim management. Met mijn brede ervaring kan ik snel schakelen en direct bijdragen. Met oog voor stakeholders, de cultuur en betrokken medewerkers.

INTERIM MANAGEMENT

MANAGEMENT
ADVIES

Management Advies

Wil je als organisatie verder groeien,maar geen idee waar te beginnen of waar de grootste groei mogelijk is? Dan kom ik graag langs. Wat mij betreft om gelijk mee te denken vanaf het eerste gesprek. Een rol als vaste sparringpartner of een advies-opdracht zou een vervolg kunnen zijn. Kwalitatief of met een gedegen analyse voor meer inzicht. De vraag bepaalt de inzet en aanpak.

Verandermanagement

Zit je vast met je organisatie en is er verandering nodig? Met de juiste energie breng ik mensen in beweging in de richting die jij voor ogen hebt. Ik luister, adviseer en help met de uitvoering. Continu met de focus op het gewenste resultaat voor zowel de organisatie als de betrokken mensen. We doen het samen, laten mensen zelf oplossingen bedenken en geven de ruimte om het uit te voeren.

CRISIS MANAGEMENT

Zit je als organisatie in een moeilijke fase en sta je voor lastige keuzes die om snelheid en daadkracht vragen, dan kan het goed werken om te sparren met iemand van buiten de organisatie. Een ervaringsdeskundige die geen belangen heeft en met een frisse blik naar de situatie kan kijken. Als jij te maken hebt met een crisissituatie kom ik graag langs om te onderzoeken of ik degene ben die je kan helpen in deze periode. Een rol als sparringpartner of een tijdelijke operationele rol binnen de organisatie om in deze lastige periode te helpen met het nemen van de juiste beslissingen zijn twee voorbeelden van mogelijkheden die er zijn.

MANAGEMENT ADVIES
DEF.jpg

COACHING

Mensen kunnen het beste uit zichzelf halen als zij belemmerende overtuigingen en gewoontes die zij ontwikkeld hebben los kunnen laten. Persoonlijke coaching kan helpen hier inzicht in te krijgen. Soms is het gewoon even nodig dat iemand van buitenaf meekijkt of simpelweg iemand weer een zetje de goede richting in geeft. Het allerbelangrijkste is dat er tussen de coach en de gecoachte een goede klik is. Vanuit mijn brede ervaring ben ik in staat mensen in beweging te brengen en vaak zelf met de oplossing te laten komen. Een coaching traject is een traject op maat. De kennismaking is vrijblijvend en heeft als doel goed in beeld te krijgen wat de ontwikkelbehoefte is. Daarna zal ik advies geven over wat in mijn ogen de beste aanpak is en of ik de juiste persoon ben voor dit traject.

 

Voor de beste oplossing kan extra expertise of meer capaciteit nodig zijn. Waar dat gewenst is kan ik daarbij in veel gevallen een beroep doen op mijn netwerk in o.a. supply chain, logistiek, IT, merchandise planning, en Finance.

COACHING

“Max is een gedreven commerciële en operationele topper.

Hij weet medewerkers te binden, zet ze in hun kracht, enthousiasmeert om tot prestaties te komen. Met openheid en energie zet hij zelf de toon. Ik kijk met plezier terug op onze langdurige samenwerking.”

Richard de Jong (COO Petrol Industries)

bottom of page